Cursus ‘Maak je dromen waar!’ Met onafhankelijkheidsexpert en businesscoach Ketty Lollia

Mijn naam is Ketty Lollia. Ik zet mij al jaren in om mensen in de samenleving vooruit te helpen. Dat deed ik al met mijn stichting in Frankrijk, waar ik kinderen uit achterstandswijken hielp zichzelf te ontwikkelen met dans en persoonlijke aandacht. Ook schreef ik mijn boek: ‘Voel je vrij, vind de weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid’.

Maak je dromen waar. Ketty Lollia.

Mijn huidige missie? Zorgen dat meer vrouwen in Nederland op eigen benen kunnen staan! Met de cursus ‘Maak je dromen waar!’ wil ik je graag helpen je dromen waar te maken en vooral het leven te leven dat je graag wilt. Het gaat me hier om dat we je geluksgevoel kunnen vergroten. Niet alleen door je financien op orde te brengen en houden – dat is slechts het begin – maar ook door je emotionele intelligentie in kaar te brengen, doelen te stellen en bijvoorbeeld te leren investeren, zodat je zelfredzaam bent en blijft.

Ben jij al onafhankelijk?

De Nederlandse samenleving verschilt in belangrijke opzichten van onze buurlanden. De vrouwenemancipatie loopt achter. De helft van de Nederlandse vrouwen is niet financieel zelfstandig, en leunt zwaar op haar partner. Wanneer die partner wegvalt (om wat voor reden dan ook) kan dat grote problemen opleveren. Voor de vrouw in kwestie, maar ook voor haar omgeving. Het is zo zonde, want uit allerlei onderzoeken blijkt dat juist vrouwen héél goed met geld om kunnen gaan, als ze de juiste kennis hebben. Sterker nog, lang niet alle mannen zijn zo goed met geld als ze zelf misschien denken, dus in iedere situatie is het goed om als vrouw betrokken te blijven.

Christine Lagarde, directeur IMF: ”Als er destijds meer vrouwen aan de macht waren geweest, had de financiële crisis voorkomen kunnen worden”. Het is uitgebreid onderzocht. Vrouwen nemen minder onverantwoorde risico’s, zijn beter in beleggen en maken vaker verstandige keuzes. Dames, besef wat je waard ben en laat geen kansen liggen!

Er is werk aan de winkel!

Vrouwen die financieel op eigen benen staan, niet langer afhankelijk zijn van hun man, die wil ik helpen om hun toekomst vol vertrouwen tegemoet te treden. Dat is het doel van mijn cursus. Je eigen administratie op orde krijgen is slechts een eerste stap. Daarna is het belangrijk om te werken aan persoonlijke ontwikkeling, een stappenplan te maken voor de langere termijn.

Wat kun je verwachten van deze cursus?

Deze cursus bestaat uit 10 sessies van 2,5 uur. Tijdens de sessies geef ik les, maar gaan we ook met praktijkopdrachten aan de slag. Ik duik samen met jou in de volgende thema’s:

– buffer financieel rondkomen / leer je financiën managen
– hoe mannen met geld omgaan en wat vrouwen anders / beter doen
– persoonlijke ontwikkelingsplan schrijven
– emotionele intelligentie
– je eigen begroting bijhouden
– je eigen eigen bedrijf opzetten
– wegwijs met aandelen, beginnen met beleggen
– financieel de juiste keuzes maken voor op de lange termijn
– voorlichting over financiële risico’s zoals hypotheek, leningen (financiële kennis bijspijkeren)

Koffie en thee inbegrepen in de cursus. En natuurlijk heb je de kans om mij alle vragen te stellen die je hebt!

Ben je ook klaar om je financieel en emotioneel te ontwikkelen? Aanmelden kan via onderstaand formulier.