Passief inkomen genereren

Passief inkomen genereren

Passief inkomen is een van de manieren die ik benoem in het boek ‘Voel je vrij, vind je weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid’ om meer financiële vrijheid te kunnen krijgen en geld voor je laten werken. Ik heb hieronder een aantal manieren op een rij gezet, waarmee je een extra centje kunt verdienen. Deze manieren zijn niet geschikt als hoofdinkomen, maar helpen je wel om financieel onafhankelijker te worden. De lijst is niet exhaustief.

Allereerst hebben we in het boek ‘Voel je vrij, vind je weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid’ en op onze website al een aantal mogelijkheden genoemd. Je kunt ze in het boek vinden in hoofdstuk 11. Je kunt ook de volgende pagina’s bezoeken.

Geld bijverdienen met websites testen

Verdien geld met jouw recepten op Pookido

Geld verdienen met bloggen? Dat kan via Yoors

Nu ga ik je uitgebreid een aantal manieren toelichten. Kijk maar eerst welke bij jou goed past. Het kan zijn dat de ene meer geld oplevert dan de andere maar het is beter  om iets te doen wat bij jou past omdat je het voor lange tijd wilt doen. Als het je niet genoeg aanspreekt kan het zijn dat je na 6 maanden wilt stoppen omdat het op alle punten niet beantwoord wat je nodig hebt. Het zijn projecten waarin je toch best wat tijd moet investeren om iets rendabel te krijgen.

Als je graag iets met cryptocurrency, netwerkmarketing of MLM wilt doen, nodig ik je uit om deze pagina te bezoeken.

Begin een YouTube-kanaal

Een YouTube-kanaal beginnen is de simpelste manier om online geld te verdienen en je hoeft niets te investeren. YouTube heeft dagelijks zo’n 5 miljard afgespeelde video’s. Heb je nog meer redenen nodig om overtuigd te raken van de macht van het internet?

Flexi Kjellberg, de eigenaar van PewDiePie (een YouTube account) heeft in 2015 12 miljard dollar verdiend met slecht een enkel YouTube-kanaal!

Geschikt voor:

Mensen die graag video’s maken, ervan houden om voor een camera te praten, zelf documentaires of korte films maken.

Dit moet je kunnen:

Een video maken met bepaalde software, of een video kunnen maken met je smartphone of camcorder.

Wanneer kun je beginnen:

Binnen minuten. Ga naar YouTube.com, upload een video en begin met video’s uploaden.

Tips:

 1. Maak een YouTube kanaal rond een thema. Humor, hoe-doe-je-dit, recepten, etc. Ga geen willekeurige , ongerelateerde video’s maken. Mensen die zich abonneren op jouw kanaal doen dat omdat ze iets specifieks van je verwachten. Lachen, uitleg, of lekkere recepten bijvoorbeeld! Of een kanaal waarin je reviews schrijft voor bepaalde gadgets. Je kunt mensen zo helpen besluiten wat voor hen een geschikte gadget is.
 1. Vind een thema dat je interesse heeft. Bekijk ook andere video’s over dit onderwerp en kijk hoeveel ‘views’ die hebben. Zo kun je bepalen hoeveel mensen interesse hebben voor jouw niche. En bedenk: beter goed gejat dan slecht bedacht. Ga beroemde mensen op YouTube niet 1-op-1 kopiëren, want dat valt veel te veel op, maar laat je wel inspireren! Ze doen iets goed, als ze zo populair zijn geworden. Maar het beste is natuurlijk om zelf een unieke stijl te creëren die in de smaak valt.
 1. Hoe meer views, hoe nuttiger, grappig of informatiever de video meestal is. Meer mensen zoeken er immers naar!
 1. Kijk ook naar de concurrenten om te zien of er een concept is wat zij gemist hebben. Doet iemand bijvoorbeeld een review over een smartphone, maar praat hij totaal niet over de batterijduur? Veel mensen willen dat wel weten, dus dat kun jij dan mooi vertellen. Zo spring je in een gat dat anderen openlaten
 1. Doe je best om met je kijkers te communiceren. Bestudeer commentaar dat mensen achterlaten, lees over de verborgen verwachtingen die mensen over je video’s hebben. Missen ze iets? Zijn bepaalde aspecten voor verbetering vatbaar? Een kanaal runnen is geen eenrichtingsverkeer.
 1. Probeer iedere nieuwe video beter te maken dan de vorige. Als je over een paar jaar terugkijkt naar je eerste video, zul je als het goed is denken ”Jee wat was ik een amateur!” Dat is alleen maar goed, dat laat zien dat je leert van je fouten.
 2. Experimenteer, experimenteer, experimenteer. Wees niet bang om iets nieuws te proberen en kijk hoe het werkt. Experimenteren is de enige manier om te ontdekken hoe je je kanaal naar een hoger plan kunt brengen. En misschien ontdek je wel iets dat je concurrenten ver achter je laat!
 1. Werk indien mogelijk samen met andere YouTube-auteurs. Ze kunnen jouw kanaal promoten, als je hun kanaal ook promoot. Neem een keer samen een video op!

Zo verdien je er geld mee:

Simpel. Hoe meer views je krijgt, hoe meer geld je zult verdienen. Volg daarvoor deze stappen.

Begin een blog

Als blogger kun je veel geld verdienen vanuit huis. Dit is geen baan van 9 tot 5. Je kunt dit om ieder moment van de dag doen. Maar wees gewaarschuwd: het kan een tijd duren voordat je dankzij bloggen echt geld gaat verdienen. Dus begin hiermee part-time, naast je gewone werk en andere activiteiten in deze reeks. Mocht het bloggen succesvol zijn, dan kun je altijd nog besluiten meer tijd hierin te investeren en minder in de andere manieren.

Geschikt voor:

Mensen die houden van schrijven en hun kennis en expertise willen delen met de wereld.

Dit moet je kunnen:

Je kennis in woorden vatten op simpele maar effectieve wijze.

Wanneer kun je beginnen:

Hoeveel tijd je nodig hebt hangt af van je eigen expertise. Heb je ervaring met schrijven en het bijhouden van een (WordPress) website, dan zal het minder tijd kosten dan wanneer je een totale beginner bent.

Tips:

 1. Begin een blog over iets waar je echt goed in bent. Voorbeeld: hou je van reizen, en heb je al veel verre oorden bezocht, begin dan een reisblog.
 1. Probeer je blog altijd te beperken tot een bepaald domein. Ga niet over vanalles-en-nog-wat schrijven. Dat verwart mensen alleen maar. Je gaat bijvoorbeeld niet over recepten schrijven op een modeblog.
 1. Gebruik je expertise en ervaring bij het schrijven. Probeer iets unieks neer te zetten.
 1. Geef je lezers een heleboel waarde. Schrijf over iets dat in hun leven een verschil zal maken, klein of groot.
 1. Zet commentaar aan en luister naar je lezers! Probeer de problemen waar ze mee te maken krijgen op te lossen. Reageer ook op reacties. Zorg ervoor dat ze zich beter voelen. Zo bouw je een fanbase.
 1. Investeer tijd in je blog, en wees consistent. Een blog is als een relatie. Geef het liefde, en het zal tot bloei komen. Doe te lang niets en het sterft een stille dood. Bij heel veel dingen in het leven geldt: doe het goed of doe het niet. Doe het niet half. Als het je zelf niet zoveel interesseert, waarom zou het anderen dan interesseren?
 1. Denk aan je inhoud, je stijl, de toon die je aanslaat, je publiek. Kijk naar de mensen die al doen wat jij doet. Stel jezelf de volgende vragen:

– Hoe onderscheid ik mijzelf van de rest?

– Wat kan ik zeggen dat nog niet al is gezegd?

– Wat is mijn unique selling point (USP). Wat doe ik anders dan alle anderen?

– Waarom doe ik dit?

 1. Wees professioneel. Ga geen andere merken, bloggers of mensen extreem negatief bekritiseren. Dat blaast altijd op in je eigen gezicht. Misschien niet nu, maar op een dag word je weer geconfronteerd met je eigen woorden, en krijgen belangrijke mensen in je leven misschien een negatieve indruk.
 1. Wees open-minded en werk samen met andere creatievelingen. Je komt ongetwijfeld fantastische mensen tegen.

Zo verdien je er geld mee:

Je kunt geld verdienen door bepaalde producten of diensten aan te raden waar je over geschreven hebt. Of schrijf een informatief artikel en plaats banners. Je krijgt soms geld van bepaalde bedrijven als klanten via jouw link op hun webshop zijn gekomen. Dit heet affiliate marketing – in ons boek wordt dit ook besproken.

Een andere manier is Google Adsense plaatsen op je blog. Hoe meer mensen op je advertenties klikken, hoe meer geld je zult verdienen.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een soort marketing gebaseerd op prestaties. Een bedrijf geeft je als particulier een beloning (vaak een commissie in percentages) van ieder product dat wordt aangeschaft, wanneer de klant via jouw website in de webshop kwam. Dit werkt d.m.v. meetlinks, waarmee het bedrijf dus kan bijhouden hoeveel en wie er via jouw site op hun site komt.

Geschikt voor:

Mensen die houden van praten, schrijven, uitleggen en die mensen kunnen beïnvloeden en aanzetten tot een bepaalde actie.

Dit moet je kunnen:

Producten promoten via sociale media, video’s, advertenties en dergelijke.

Wanneer kun je beginnen:

Binnen een uur. Je moet een aantal producten selecteren die je een commissie willen betalen wanneer je hun product aanprijst via je affiliate link.

Tips:

 1. Kies een product van een domein waar je verstand van hebt. Ben je bijvoorbeeld veel bezig met gezond eten (misschien blog je erover?) dan is de keuze snel gemaakt.
 1. Ga in zee met een of meerdere van deze affiliate-marketingbedrijven:1. Graffitinetwerk2. ippies.nl3. Tradetracker4. Nowlucky5. Imailo
 2. Kies indien mogelijk een product met een hoge commissie, of een product dat veel verkocht wordt. Weeg af of de moeite die je ervoor doet het geld waard is.
 1. Promoot je link via social media zoals Facebook, Twitter, Digg, StumbleUpon, en Reddit.

Zo verdien je er geld mee:

Zorg ervoor dat mensen het product kopen via jouw link. Dat is alles. Maak een Facebookpagina of banner advertentie met als doel het promoten van het product. Vertel mensen hoe dit product hun problemen zal oplossen. Geef mensen ook informatie over soortgelijke problemen, en help ze die ook op te lossen. Ze zullen later weer terugkomen naar je website.

Maak een niche website

Een niche website is een kleine (thema)website die zich richt op één specifiek doel, boodschap of product. Op deze website is alle informatie te vinden die relevant én nuttig is voor de doelgroep.

Geschikt voor:

 1. Mensen met interesse in een specifiek onderwerp in een grotere branche. Voorbeeld: als je in de branche Yoga opereert, kun je een site maken met als onderwerp: gewicht verliezen dankzij Yoga.
 1. Mensen die houden van schrijven, spreken, uitleggen en die goed kunnen overtuigen.

Dit moet je kunnen:

 1. Een niche website bouwen met WordPress, Blogger of andere software.
 1. De website promoten via social media en advertenties.

Wanneer kun je beginnen:

Onmiddellijk. Maar het schrijven van goede content voor de website zal tijd in beslag nemen

Tips:

 1. Begin met het uitschrijven van zoveel mogelijke niche-website ideeën, op de gebieden die jou het meeste interesseren
 1. Zoek vervolgens jouw ideale niche aan de hand van de volgende vragen:
 • Wat is de grootte van het publiek van je niche?
 • Staat die doelgroep bekend om de bereidheid geld uit te geven voor producten in die niche?
 • Zijn er meerdere producten beschikbaar om op je website te beoordelen?
 • Zijn er affiliate programma’s die je een hoge commissie geven?
 • Hoeveel geld kun je investeren?
 1. Maak tenminste 10 artikelen van goede content met tenminste 1000 woorden, die artikelen zijn van grote waarde voor je publiek.
 1. Schrijf je in voor tenminste 2 affiliate programmas.
 1. Doe keyword-onderzoek en vind tenminste 15-20 relevante zoektermen voor je niche. Investeer in die zoekwoorden via Google Adwords.
 1. Ga netwerken. Vindt ‘grote’ bloggers in je niche en bied aan om als gastblogger op te treden. Zo kun je snel meer fans vergaren!

Zo verdien je er geld mee:

Promoot producten die relevant zijn bij het onderwerp van je blog. Plaats affiliate links (zie manier 3) in de content en de sidebar van je website.

Lok meer bezoekers naar je site via SEO, forum marketing, social media en betaalde advertenties.

Publiceer een (Kindle) e-book

Het publiceren van een e-book is een simpele manier om passief inkomen te genereren. De grootste concurrent van Google is niet Bing, niet Yahoo, maar Amazon.com. De zoekmachine van die website is enorm populair. Als mensen informatie zoeken over een bepaald onderwerp, hebben ze vaak geen zin om talloze blogs door te spitten, maar zoeken ze een goed boek.

Geschikt voor:

Mensen met specialistische kennis over een bepaald onderwerp. Of mensen die houden van onderzoek doen en de resultaten dan in lekentermen uitleggen.

Dit moet je kunnen:

Gedetailleerde informatie helder overbrengen aan je doelgroep. Echt goede tips produceren die de problemen van mensen kunnen helpen oplossen.

Wanneer kun je beginnen:

Dit hangt helemaal af van hoeveel tijd en energie je in je e-book wil steken.

Tips:

 1. Onderzoek, onderzoek, onderzoek. Dat is de sleutel. Onderzoek wat mensen zoeken. Hoeveel mensen? Wat verwachten ze te vinden? Dit kun je deduceren door het commentaar en de reviews bij vergelijkbare boeken te bestuderen. Er komt dan een beeld naar voor van wat mensen nog missen. Wat jij hen wellicht zou kunnen bieden.
 1. Schrijf voor één lezer. Als je weet voor wie je schrijft, weet je al hoeveel diegene weet. Je hoeft hem niet te vervelen met overbodige informatie, je kunt hem precies de informatie bieden die hij nodig heeft.
 1. Zoek uit hoeveel mensen vragen hebben over dit onderwerp. Kijk op websites als Quora, Yahoo Answers, en WikiAnswers. Hoe meer vragen, hoe meer mensen antwoorden zoeken. En dat is goed voor jou!
 1. Bezoek Amazon en kijk hoeveel boeken er al zijn rond het onderwerp waar je over wilt schrijven. Kopen mensen die boeken? Dit geeft je een goede impressie van de vraag naar dit type product.
 1. Zoek wat welwillende lezers die passen bij je lezersprofiel en geef hen je eerste manuscript. Ze zullen je helpen het boek te verbeteren, maar geven ook een boost aan je zelfvertrouwen.

Zo verdien je er geld mee:

Via het Kindle Direct Publishing Programma krijg je exclusieve uitgeefrechten voor Kindle e-book. Zo kun je je boek verkopen in alle landen die zijn aangesloten bij Amazon. Je kunt dit boek ook promoten via je niche website (zie manier 4)

Maak een ledenwebsite

Een ledenwebsite is een privésite waar exclusieve content te vinden is voor geregistreerde gebruikers. Meestal biedt het een platform voor gebruikers om met elkaar in contact te komen. Stel een maandelijks abonnementsgeld in om lid te mogen worden.

Geschikt voor:

Mensen die graag de interactie aangaan met een gemeenschap. Mensen die een gemeenschap kunnen leiden en aansturen.

Dit moet je kunnen:

Specialistische kennis over een bepaald onderwerp hebben. De mogelijkheid nieuwe zaken te onderzoeken en constant nieuwe, behulpzame content te maken.

Wanneer kun je beginnen:

Dat hangt af van je eigen expertise. Voor meer informatie over hoe je hiermee begint:

http://www.matthewwoodward.co.uk/tutorials/start-profitable-membership-site-step-step/

Tips:

 1. In het begin kun je het toegangsgeld beter heel laag houden, of zelfs nog niet invoeren. Pas als je community tot bloei komt, kun je het toegangsgeld langzaam verhogen.
 1. Zorg ervoor dat de site bij het lanceren functioneel is. Hij hoeft niet perfect te zijn! Je kunt hem later altijd verbeteren.
 1. Bestudeer andere websites die dit verdienmodel hanteren. Leer ervan. Neem dezelfde principes over, maar houd de eigen content uniek.
 1. Praat met de nieuwe leden. Zorg ervoor dat je niet de content naar mensen duwt, maar dat de mensen zelf aangeven wat ze willen zien. Je moet de leden echt iets uniek bieden. Insider-informatie! Ook al ben je druk, spendeer in ieder geval een half uur per dag op je website en zet interactie met leden in werking. Beantwoord vragen of stel ze zelf.
 1. Start uitdagingen / wedstrijden om de leden meer te betrekken bij de site, het liefst met prijzen. Maak de drempel om mee te kunnen doen laag. Laat de scores zien van individuele leden, dit vergroot de aandrang om mee te doen en mee te dingen naar een plek in de top 3.
 1. Ga om de zoveel tijd kijken wat werkt en wat niet werkt. Pas de site aan naar de behoeftes van de leden. Als je de meeste content in tekstformat plaatst, maar de leden hebben meet met video, dan moet je overstappen op meer video. De klant is koning!
 1. Doe ook weer niet te veel. Dat kan benauwend werken voor de leden. Probeer iets uit, als het werkt herhaal je het.

Zo verdien je er geld mee:

Hoe meer leden je aantrekt, hoe meer geld je zult verdienen. Simpel!

Koop en verkoop websites

Websites vormen een mooie potentiële bron van passief inkomen. Als je de mogelijkheid hebt, kun je zelf een goede website bouwen rond een niche onderwerp. Of je koopt een website die vervolgens via reclamebanners geld oplevert. Dit kan een simpele website zijn, zoals een website die de tijd aangeeft. Een site die je vertelt wat momenteel het weer is op Texel. Een site waar je je BMI kan berekenen. Als je een goede site koopt, verdien je die investering binnen no time terug. Ben je ambitieuzer en heb je zelf een goed idee voor een website? Bouw hem, of laat hem bouwen, en verkoop hem vervolgens.

Het verkopen van websites vindt o.a. plaats op:

websitestekoop.nl

flippa.com

Geschikt voor:

Mensen die interesse hebben in websites.

Dit moet je kunnen:

Weten hoe WordPress werkt en hoe je een website beheert.

Wanneer kun je beginnen:

Direct. Ga je websites kopen om er geld aan te verdienen, dan heb je wel wat startkapitaal nodig.

Tips:

 1. Kies een onderwerp waar je passie voor hebt. Dat wordt het onderwerp van je website. Als je een website lanceert of koopt waar je niets mee hebt, zul je interesse verliezen en stoppen eraan te werken.
 2. Denk aan je business-model voor de langere termijn. Om je website succesvol te maken, moet je onderzoek doen. Vind de antwoorden op de volgende vragen:
 3. Wie zijn je directe concurrenten?
 4. Hoe verdienen die concurrenten hun geld?
 5. Hoe gaat jouw eigen website geld voor je verdienen?
 6. Hoe onderscheid je je website van de rest?
 7. Hoe lang zal het duren voordat je website winstgevend is?
 8. Kies een domeinnaam dat past bij je onderwerp en je doelgroep aanspreekt. Een goede domeinnaam is essentieel onderdeel van het promoten van je blog.
 9. Bezuinig niet op een goede hosting provider.
 10. Zorg ervoor dat het ontwerp en de layout van de website er professioneel uitzien. Mensen die voor het eerst komen kijken, beslissen binnen de 10 seconden dat de website laadt, dus zorg ervoor dat het ontwerp het aanspreekt.

Zo verdien je er geld mee:

 1. Als je website geld opbrengt, kun je hem eventueel verkopen, bijvoorbeeld op Flippa.com. Het werkt als een soort veiling: de hoogste bieder wint de website.
 1. Je zet de biedprijs op 15x je huidige inkomen van de website. Als je site bijvoorbeeld 100 euro per maand oplevert, kun je er minstens 1500 voor vragen. Omgekeerd werkt dit ook: wil je geld investeren om een website te komen die je passief inkomen oplevert, dan is 15x de beloofde maandelijkse opbrengst een goed startpunt. De kunst is dan natuurlijk om hem goedkoper te krijgen!
 2. Start de veiling en wacht tot de mensen gaan bieden. Als je een bod hebt waar je blij mee bent, kun je die accepteren.
 1. Een website als Flippa.com regelt het overboeken van het geld en alle andere technische zaken voor je.
Verkoop je videoworkshops op Udemy.com

Udemy is een online educatieve marktplaats. Er zijn heel veel cursussen te vinden, van programmeren tot yoga tot fotografie en nog veel meer.

En je kunt als particulier zelf een cursus aanbieden. In tekst, audio of videoformat. Je kunt deze doen op je eigen tempo en op iedere apparaat.

Geschikt voor:

Mensen die graag anderen onderwijzen, en houden van het uitleggen en oplossen van problemen.

Dit moet je kunnen:

 1. Expert-kennis van een onderwerp naar keuze
 2. Dit kunnen uitleggen op een makkelijk te begrijpen manier
 3. Video’s van goede kwaliteit kunnen maken

Hoeveel tijd kost het om voor te bereiden:

Hangt ervan af wat je onderwerp is, hoeveel modules je aan je cursus wilt geven, en natuurlijk hoe snel je zelf werkt.

Tips:

 1. Kies een onderwerp waar je in bent gespecialiseerd.
 1. Bestudeer de cursussen die al worden aangeboden rond dit onderwerp. Kijk hoeveel er zijn, hoeveel mensen interesse hebben en hoeveel mensen zich al hebben ingeschreven. Zo kun je bepalen of het de moeite waard is om hier ook tijd in te investeren.
 2. Bestudeer ook nog welke gaten de andere cursussen nog laten: hoe maak je jouw cursus beter, anders dan wat al beschikbaar is op de markt?
 1. Vind uit op wat voor kennisniveau je potentiële klanten zitten en pas je cursus daar op aan. Zijn het beginners, gevorderden of experts? Je kunt ook verschillende cursussen voor verschillende niveaus maken, natuurlijk!
 1. Zorg er voor dat de titel en beschrijving zijn geoptimaliseerd om je doelgroep aan te spreken.
 1. Breng tenminste 80% van je cursus in video-format. Dat is de meest interactieve vorm! Zorg ervoor dat iedere les minimaal 2, maar maximaal 10 minuten duurt.
 1. Spreek je klanten en bouw aan je reputatie. Leuk: doe een quiz tussen de lessen door om je klanten te testen. Dan weet je gelijk of jouw onderwijsmethode wel aanslaat.

Zo verdien je er geld mee:

 1. Undemy heeft veel bezoekers op een dag. Waarschijnlijk zal exposure geen probleem zijn.
 1. Schrijf ook een blog over je cursus om hem te promoten.
 1. Hoe meer mensen zich inschrijven, hoe meer je verdient!
Verkoop een dienst op Fiverr

Fiverr is een online marktplaats waar je diensten, taken en producten kunt verkopen, beginnend bij 5 dollar. De site ziet zo’n 4,7 miljoen bezoekers per maand. Probeer via deze grote userbase meer mensen te bereiken en je diensten aan hen te verkopen.

Deze diensten noemt men GIGs. Promotie en de betaling worden door Fiverr voor jou geregeld. Jouw prioriteit is werk van hoge kwaliteit leveren, zodat je een goede reputatie opbouwt. Je klanten kunnen je namelijk beoordelen, en een hogere rating zal het succes of falen van je gig-carriere beïnvloeden.

Op Fiverr vind je heel veel verschillende diensten. Grafisch ontwerp, digitale marketing, muziek. Neem zelf een kijkje, bijna alles wat je kunt bedenken is beschikbaar. 5 dollar is maar de startprijs. De beste Fiverr gebruikers verdienen wel 50,000 dollar per jaar met hoge kwaliteit diensten die ze exclusief aanbieden op dit platform.

Geschikt voor:

 1. Mensen die anderen willen helpen het leven gemakkelijker te maken
 1. Mensen die houden van de vrijheid om zelfstandig te werken, aan iets waar ze een passie voor hebben.

Dit moet je kunnen:

Expertise op een bepaald gebied, waarmee je mensen kunt helpen of zelf voor hen een bepaalde dienst kunt verrichten.

Wanneer kun je beginnen:

Je moet je eerst inschrijven op Fiverr, en daarna kun je aan de slag. Als je een nieuwe gig aanmaakt, moet je de titel, een plaatje, beschrijving en relevante keywords toevoegen.

Tips:

 1. Onderzoek eerst waar je echt goed in bent. Ga zitten, zet op papier welke vaardigheden je bezit en hoe je daar munt uit zou kunnen slaan. Focus je op die taken tot je succes begint te krijgen. Kun je bijvoorbeeld goed logos ontwerpen, dan is dat een goede plek om te beginnen. Later kun je altijd nog cursussen gaan volgen en nieuwe vaardigheden aanleren.
 1. Doe je huiswerk. Voor je begint, kijk op Fiverr of de dienst die je wil aanbieden wel wordt gevraagd. Misschien heb je een fantastisch idee voor een gig, maar is simpelweg niemand geïnteresseerd? Dat zou jammer zijn. Ook hier geldt, kijk waar de kopers in jouw niche interesse in hebben.
 1. Vind populaire gigs gerelateerd aan jouw vaardigheden. Bestudeer deze en pas je eigen dienst aan!

Let op de volgende aspecten van de gigs die je bezoekt:

 • Titel
 • Omschrijving
 • Plaatje
 • Prijzenstrategie
 • Bonus strategie
 1. Bedenk een originele titel voor je gig. Als je klaar bent met al dat voorwerk, kun je van start. De titel is je vertrekpunt. Wees niet te bescheiden. Goede titels zijn:

Ik maak 3 PRACHTIGE logos voor jou binnen 24 uur!

Ik ontwerp PROFESSIONELE logos  met gratis revisies

Ik creëer 2 ONGELOFELIJKE logos. BONUS: pas je eigen logo aan

Waarom zijn deze goed? Buzzwords als ‘prachtige’ en ‘ongelofelijke’ doen het goed en trekken de aandacht. Ze spreken de klant aan met taal die belangrijk voor hem is, met de belangrijkste aspecten. Logo vrij aan te passen, professioneel, binnen korte tijd. Verschillende buzzwords zullen verschillende groepen mensen aanspreken. Hen die in tijdnood zijn spreek je anders aan dan hen die professionaliteit en hoge kwaliteit op prijs stellen.

 1. Maak een plaatje dat goed past bij je gig. Toen je onderzoek deed, is je vast opgevallen dat sommige gigs betere afbeeldingen hebben dan andere. Maak een shortlist van de beste en pas je eigen afbeelding daar op aan. Gebruik online tools als Pixlr of BeFunky om je eigen plaatje aan te passen.
 1. Schrijf een goede omschrijving voor je gig. Deze speelt een grote rol in het overtuigen van je klanten. Hij moet precies zijn, helder en aantrekkelijk. Bestudeer gerelateerde, hoog beoordeelde gigs om inspiratie op te doen. Kopieer ze niet! Dan kun je een ban krijgen. Zet je gig ook in de juiste categorie om te zorgen dat hij relevant is voor je doelgroep.
 1. Gebruik de juiste tags / keywords. Dit is ook belangrijk. Veel mensen negeren dit, dus als jij wel de juiste, relevante tags invoert heb je al een voorsprong op de meeste concurrenten!
 1. Tot slot: zorg ervoor dat je werk zo uniek mogelijk is op Fiverr, en vooral betrouwbaar. Er zijn misschien veel logo-designers op Fiverr, mar als jij begrijpt wat je klanten nodig hebben en gewoon goed werk levert, zul je ze als terugkerende klant kunnen behouden.

Zo verdien je er geld mee:

Simpel. Hoe meer orders je krijgt, hoe meer geld! Je afgeleverde werk zal je hopelijk goede beoordelingen opleveren. Dit heeft een direct effect op de kwantiteit van toekomstige orders. Hoe hoger je beoordelingen, hoe meer klanten. Fiverr sluist het geld voor jou veilig heen en weer, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

(Her)verkoop producten op Ebay of Marktplaats

eBay is de meest populaire website om spullen te kopen en verkopen. In Nederland is ook Marktplaats heel groot.

Zowel particulieren als ondernemingen kunnen hier hun waar kwijt. Tweedehands producten, boeken, kleding, auto’s, alles. Je kunt op eBay zelf bepalen of je je product een vaste prijs geeft, of dat je bieden toestaat. Kies je voor bieden, dan opent het bieden op een prijs die jij bepaalt. De veiling blijft een opgegeven aantal dagen online. Kopers kunnen dan bieden, en de bieder die aan het einde het hoogste bod uitbracht, wint. Is de prijs vast, dan ‘wint’ de eerste koper die met het geld over de brug komt.

Als je dus een product ziet dat volgens jou laag is geprijsd, of een veiling waarbij het product volgens jou onder de echte waarde wordt verkocht, kun je het product opkopen en vervolgens met winst verkopen. Ook kun je een hele lading van bepaalde producten opkopen, en tegen de winkelprijs weer verkopen.

Geschikt voor:

Iedereen.

Dit moet je kunnen:

Mensen de enige ervaring hebben met het kopen en verkopen op websites hebben een streepje voor. Ook het kunnen beoordelen van de waarde van producten is een plus.

Wanneer kun je beginnen:

Eerst moet je een account aanmaken op eBay of Marktplaats. Ook heb je een PayPal account nodig. Als je je product wil aanprijzen, heb je afbeeldingen en een aantrekkelijke beschrijving nodig.

Tips:

 1. Als je net begint, heeft je account nog geen ‘feedback’. Gebruikers die iets van je gekocht hebben laten vaak achter of ze tevreden zijn of niet. Met 0 beoordelingen zullen mensen minder snel bereid zijn met je in zee te gaan. Dit kun je makkelijk voor elkaar krijgen door kleine producten te kopen van bijvoorbeeld 1 euro. Veel verkopers zullen je na spoedige betaling belonen met positieve feedback. Zo laat je zien dat je betrouwbaar bent.
 1. Begin klein. Een heleboel herverkopers kopen in een keer een voorraad van hetzelfde product om het tegen de winkelwaarde te verkopen. Heb je nog geen startkapitaal, dan kun je natuurlijk eerst wat van je eigen overbodige inboedel verkopen!
 1. Onderzoek. Voor je zelf iets gaat verkopen kun je via Google bepalen wat nou eigenlijk de marktwaarde is. Dit zie je bij andere webshops. Dit zal je helpen om de juiste artikelen tegen de juiste prijzen te verkopen. Je kunt ook afkijken wat voor keywords deze verkopers gebruiken en die zelf overnemen.
 1. Maak je titel. Dit is de belangrijkste stap in het vinden van je potentiële koper. Zorg ervoor dat je titel aantrekkelijk is, compleet, en dat je goede keywords gebruikt. Je hoeft hiervoor geen technische tovenaar te zijn. Stel jezelf de vraag: wat zou jij zelf als potentiële koper intikken als je op zoek ging naar jouw product?
 1. Schrijf de beschrijving van je product. Vul alle velden in van en zorg ervoor dat je een compleet beeld schetst met alle informatie die een koper nodig heeft. Als je dat weglaat zul je alleen maar bestookt worden met mailtjes van mensen die toelichting vragen. Wees compleet en eerlijk.

De meeste luie verkopers vergeten dit, of verwaarlozen dit, en falen miserabel.

 1. Upload een foto van je product. Gebruik alleen foto’s van hoge kwaliteit, geen korrelige, slechte foto’s. Zorg ervoor dat het product van alle kanten is gefotografeerd. Beperk jezelf ook niet tot 2-3 foto’s. Hoe meer hoe beter, minimaal 6!
 1. Timing. De meeste experts verkopen hun producten over een duur van 10 dagen, beginnend op donderdagen. Zo krijg je 2 weekends lang aandacht. Tijdens de weekenden beleeft de website haar piekuren.

Zo verdien je er geld mee:

Hoe meer je verkoopt, hoe meer je verdient en hoe meer je weer kunt opkopen en verkopen. De kwaliteit van je koopwaar, hoe snel je het verzendt of de prijs betaald, zijn allemaal van invloed op hoe goed de beoordelingen zijn. En goede veroordelingen zorgen voor meer deals.

Als je eenmaal winst maakt, blijf de best verkopende producten groot inkopen en weer verkopen. Dat is de meest effectieve methode.

Word Amazon associate (werkt ook bij Bol.com)

Dit is een affiliate marketing programma waarbij je als eigenaar van een website of blog linkjes kan aanmaken die doorverwijzen naar een product. Je krijgt commissie over ieder verkocht product, wanneer een doorklikker het koopt. Internationaal is Amazon groot, in Nederland Bol.com en Managementboek.

Geschikt voor:

Mensen die houden van schrijven, zaken uitleggen, en die graag hun kennis delen met de rest van de wereld. Nog beter als je al een blog of een website met veel traffic in je bezit hebt.

Dit moet je kunnen:

 1. Kennis neerzetten in simpele maar effectieve bewoordingen.
 1. Mensen overtuigen met geldige argumenten en uitleg.

Wanneer kun je beginnen:

Bezoek de website en schrijf je in. Je zult de naam van je eigen website moeten opgeven.

De aanbieding, als voorbeeld nemen we Amazon, zal je website analyseren en aangeven of het voldoet aan hun eisen en standaarden. Als dat zo is, kennen ze je de status Amazon Associate toe. Dit hele proces kan tussen de 2 en 5 werkdagen in beslag nemen.

Als je bent toegelaten, kun je de relevante producten die jij wil promoten opzoeken. Neem de affiliate links over en zet ze op je website!

Tips:

 1. Probeer relevante nieuwe producten aan te jagen. De eerste en meest belangrijke stap is dat je producten vindt die passen bij je eigen blog, je eigen teksten. Ga geen slakommen verkopen op een website over duiven melken. Maar bijvoorbeeld duivenvoer of vogelkooien zullen het goed doen. Hoe relevanter het product is bij je content, hoe groter de kans dat je iets zal verkopen.
 1. Zet de affiliate links in je content. Tekstlinks IN de tekst zetten is de meest effectieve manier om mensen over te halen te klikken. Mensen vertrouwen die tekst namelijk meer dan welk andere element op je website dan ook. Bijvoorbeeld ‘Hier vind je de hipste nieuwe kooien voor duiven.’klikbaar maken.
 1. Link ook je plaatjes naar Amazon. Plaatjes spelen een grote rol in het trekken van de aandacht van een bezoeker. Hoge kwaliteit plaatjes van het product converteren goed. Je mag van Amazon iedere afbeelding op de site vrij gebruiken!
 1. Schrijf een review van het artikel in kwestie. Een goede review schrijven waarin je alle facetten van een product op een rijtje zet is een goede manier om hoge klikratio’s te bewerkstelligen.

Zorg er wel voor dat de review niet te kritiekloos en subjectief is. Dat komt je geloofwaardigheid niet ten goede. Mensen moeten niet het gevoel krijgen dat je probeert met alle macht het product in hun schoot te duwen. Een review van hoge kwaliteit zou alle vragen van een potentiële koper moeten beantwoorden. Probeer alle aspecten van belang te behandelen.

 1. Stuur mensen naar Amazon. Amazon kan bezoekers als geen ander veranderen in kopers. Je hoeft hem niet te volgen of met ads in het vizier te nemen: je hoeft ze alleen maar via je link naar Amazon te sturen. Je krijgt een percentage van alles wat ze kopen voor de komende 24 uur. Dus als je mensen naar Amazon stuurt via een link voor duivenvoer en ze kopen in plaats daarvan 2 boeken, dan krijg je alsnog een commissie.
 1. Bouw aan loyaliteit en vertrouwen. Hoe vaak en hoeveel mensen je content lezen heeft invloed op hoeveel vertrouwen men in je site heeft, en hoeveel men bereid is door te klikken. Deze groep zal het meeste geld in het laatje brengen. Mensen accepteren eerder advies van iemand die ze vertrouwen.

Zo verdien je er geld mee:

Dat is hopelijk inmiddels duidelijk. Laat mensen klikken, klikken, klikken. En het geld stroomt binnen.

Maak WordPress thema’s

WordPress is het makkelijkste, meest krachtige en veelzijdige doe-het-zelf websiteplatform. En zo’n website kleed je aan met een mooi thema. Dat is het jasje waar je de website in stopt. Een effectief, succesvol thema is goud waard!

Geschikt voor:

Creatieve webdesigners en mensen die kunnen coden.

Dit moet je kunnen:

Ken de basis van WordPress thema’s, maken en schrijven van HTML en CSS.

Wanneer kun je beginnen:

Direct.

Tips:

 1. Onderzoek welke WordPress thema’s het nu goed doen. Maak een thema dat daar dicht in de buurt komt.
 1. Als je je richt op een bepaalde markt, zoals fotografie, zorg ervoor dat je dan weet wat eigenaren van dat type websites graag willen. Hebben ze problemen met de thema’s die momenteel al op de markt zijn? Doe je huiswerk.
 1. Maak een mooi design dat meerdere mensen aanspreekt.

Zo verdien je er geld mee:

 1. Je kunt ze verkopen via je eigen WordPress website.
 1. Je kunt ze verkopen via de volgende kanalen:

Themeforest.net

Codecanyon.net

Mojo-themes.com

Als je dat doet betaal je wel 50% commissie. Maar het voordeel is dat miljoenen mensen spoedig toegang hebben tot jouw template. Binnen een paar uur kun je al geld verdienen.

Nog meer tips?

Ik heb nog een pagina aangemaakt, zonder uitgebreid uitleg, met tips voor passieve inkomens.

Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de laatste informatie en de laatste tips rondom het bereiken van financiële en emotionele onafhankelijkheid .

Heb je zelf ook manieren gevonden om passief inkomen te genereren? Deel ze met ons door het contactformulier in te vullen. Ik zal ze graag toevoegen op de pagina extra tip als “Tip van de sluier” ;-)! 

Ik heb een droom! Maar…

Als je een droom hebt die je graag wilt volgen en het lijkt moeilijk omdat je omgeving het maar niks vindt… je voelt je onzeker over jezelf, over welke eerste stap je moet maken, of omdat je bang bent voor de consequenties, dan kun je opgeven. Maar je kunt ook alle zeilen bijzetten om het toch te bereiken. Net als ik heb gedaan. En als je motivatie of hulp zoekt, help ik je daar graag mee.

Want ik weet als geen ander dat het niet makkelijk is om genoeg in jezelf en je dromen te geloven wanneer bovenstaande zich afspeelt. Want inmiddels heb ik kunnen ervaren –  en vele van mijn klanten ook – dat het meer dan zeker de moeite waard is om de eerste stap te maken!

Kan je inspiratie goed gebruiken?

Volg mijn persoonlijke Youtube kanaal ‘Onafhankelijkerworden – Voel je vrij’! Daarin stel ik me kwetsbaar op, praat ik over mijn eigen angsten, tegenslagen, overwinningen, en geef ik tips, advies en ook inzicht in mijn activiteiten, als voorbeeld. Want mijn doel is om mensen zoals jij te inspireren.

 

Hieronder vind je een aantal hulpmiddelen. Doe er je voordeel mee.

Zou je extra inspiratie goed kunnen gebruiken?

Naast mijn vlog, heb ik meegewerkt aan het ontwikkelen van het YouTube kanaal Financiële Vrijheid TV. Op dat kanaal staan verhalen van mensen die, ondanks sommige tegenslagen, hun dromen gingen volgen. Ik hield een interview met deze bijzondere personen, en tijdens sommige afleveringen gaven ze ook enkele tips voor de kijkers!

Samen met mijn dochter Katlyne – 14 jaar – heb ik de website International Women On A Mission gelanceerd. Daarop vind je verhalen van vrouwen die, ondanks hun omgeving, gebrekkige gezondheid, moederschap of angst, hun dromen zijn gaan volgen.

Werken aan je financiële onafhankelijkheid met een stok achter de deur?

Heb je al genoeg inspiratie gehad uit verschillende bronnen, maar is er nog steeds iets dat in de weg staat?

Voel je je klaar voor om de volgende stappen op weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid te maken, maar durf je het niet alleen? Weet je precies wat je wilt maar weet je niet hoe je het moet aanpakken en zou je graag een professionele coach naar je idee willen laten kijken?

Vind je het nog steeds eng om de eerste stap te maken omdat je financiën niet op orde zijn of je niet kunnen helpen? Vraag dan een Strategiegesprek aan met mij, zodat we kunnen bekijken hoe ik jou kan helpen met het verwezenlijken van je dromen.

Tijdens dit gesprek gaan we dan CONCREET samen kijken naar je dromen, ze definiëren en een begin maken aan het stellen van je doelen en het maken van een tijdspad, op een manier dat bij jou past.

Jouw investering:

een Strategiegesprek met mij kost €157,- ex. BTW. We brengen samen maximum 2 intensieve uren door – telefonisch, per Skype of met een persoonlijke real-life afspraak in Almere – en werken we samen aan een plan van aanpak en actie. Aan het eind van dit gesprek weet jij daarna waar je naar moet kijken en de eerste stappen die je kan maken om je dromen na te jagen.

Belangrijk: als je geen mail van mij ontvangt, check dan je ‘Reclame/Promotions’ tab of je spamfolder!

Scroll naar beneden om mijn webshop te bezoeken!

Over de auteur

Ketty Lollia administrator

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.