Investeren in bitcoin: wat is het precies?

Investeren in bitcoin: wat is het precies?

Bitcoins, cryptocurrencies: virtueel geld van het internet. Het klinkt allemaal als iets high-techs en ongrijpbaars – iets voor mensen uit de ICT-wereld. Maar dat valt in de praktijk eigenlijk reuze mee. Ook jij zou in bitcoin kunnen investeren.

Het begon met de bitcoin, in 2009. De uitvinder van de bitcoin is Satoshi Nakamoto. Nakamoto ontwierp een alternatief geldsysteem, waarin computers van alle deelnemers een groot netwerk vormen dat transacties verzorgt. Nakamoto en zijn vrienden wilden graag een munt die niet werd gesteund door bedrijven of overheden, maar van iedereen was: van het internet.

 

Waar komt bitcoin vandaan? Hoe wordt het ‘gedrukt’?

De bitcoin maakt gebruik van een besturingssysteem genaamd ‘blockchain’. Dit is een soort digitaal kasboek waarin alle bitcoindeelnemers kunnen zien bij wat voor betalingen een bitcoin is gebruikt. Het geld wordt geschapen door ‘bitcoinminers’, mensen die hun computer laten draaien om bitcoinbetalingen te valideren. Een andere manier om Bitcoin te verdienen is bijvoorbeeld het kijken van reclames met een website als btcclicks.com. Wees alert dat het je echt maanden kan kosten voordat je een mooi bedrag bij elkaar hebt verzameld.

Het programma achter de bitcoin heeft rekenkracht nodig om nieuwe bitcoins in de omloop te brengen. De bitcoinminers, die je kunt zien als een soort mijnwerkers, zetten hun computers hiervoor in en kunnen zodoende zelf bitcoins verdienen. Het addertje: hoe meer mensen meedoen, hoe moeilijker het wordt om bitcoins te minen, want hoe meer rekenkracht er nodig is om de transacties te valideren. Bovendien heeft Nakamoto bedacht dat er maximaal 21 miljoen bitcoins in omloop kunnen zijn. Momenteel zijn er al 16 miljoen gemaakt, en in het huidige tempo zal tegen 2040 het plafond zijn bereikt.

 

Investeren in bitcoin

De meeste mensen kopen hun bitcoins online bij een ‘’exchange’’, een beurs. Bitonic, Coinbase en Kraken zijn voorbeelden. Om bitcoins te bewaren en uit te geven, heb je niets aan een bankrekening. Je moet een digitale portemonnee hebben, een zogeheten wallet. Als je interesse hebt om bitcoins te kopen, raad ik je aan een cursus te volgen of in ieder geval je goed te verdiepen in hoe de bitcoin zich heeft ontwikkeld de laatste maanden voordat je je geld investeert. In alle soorten investeringen zijn er risico’s aan verbonden. Cryptocurrency is dus net zo risicovol als een andere investering.

 

Waarom investeren? Wat gebeurt er na 2040 met die bitcoins?

Net als bij de milleniumbug, is dit nog een raadsel. Het afgelopen jaar is de bitcoin gestegen in waarde met 500% – een lucratieve investering dus. Maar de koers schommelt wel ontzettend. Er zijn inmiddels honderden alternatieve voor bitcoin, zoals Ethereum, Ripple en Litecoin. Ook dat zijn dus wellicht interessante investeringen maar ook daar is er totaal geen zekerheid dat je je investering terugkrijgt met overwaarde. De cursus van Blockchange  is gebaseerd op het boek ‘Blockchange, hoe overleef je de crypto economie‘ van Redmer Huizinga en kan je helpen betere keuzes te maken.

Bitcoin, en de andere nieuwere munten, drijven op het vertrouwen dat ze in de toekomst weer kunnen worden verkocht, of geruild, zegt Teunis Brosens van het Economisch Bureau van ING bank.

“Bij euro’s kun je vertrouwen op de centrale bank en op de wettelijke status van de munt. Bij cryptomunten kan dat vertrouwen ook zo wegvallen, als mensen zich er massaal van afwenden.”

Is het daarom erg riskant? “Als je ervan overtuigd bent dat iets een succes gaat worden, kun je er best in investeren. Maar doe wel eerst je huiswerk – zorg dat je weet waaraan je begint, want er is nog nauwelijks regulering.”

 

Gaan we straks bij de supermarkt betalen met Bitcoin?

Cryptomunten zullen volgens Brosens niet snel een massaal, gangbaar ruilmiddel worden, zoals de Euro. “Het lastige is: als je zelf actief wilt zijn met bijvoorbeeld bitcoins, zul je er veel tijd in moeten stoppen. Natuurlijk zijn er enthousiastelingen die er de tijd en energie in willen steken. Maar als je een drukke baan hebt, en jonge kinderen, dan wil je gewoon je geld in beheer geven bij een instituut dat je vertrouwt. Daarom verwacht ik dat er altijd wel een rol zal blijven voor bancaire diensten. Maar die bank ziet er straks misschien wel heel anders uit dan hoe we hem vandaag kennen.”

 

Bouw je kennis op

Er zijn verschillende boeken uitgegeven over de thema’s Cryptocurrency, Blockchain en Bitcoin. Hieronder een lijst van 3 boeken over dit onderwerp:

Bitcoin en blockchain van Herbert Blankesteijn (2018)

Bitcoin en andere cryptovaluta van Gert-Jan Lasterie (2018)

The bitcoin family van Didi Taihuttu (2018)

Als je goed Engels kan lezen:

The bitcoin standard van Saifedean Ammous (2018)

En natuurlijk vergeet ik niet de ‘Bitcoin voor Dummies‘ van Michiel Kelder (2018) en de ‘Blockchain for Dummies‘ van Tiana Laurence (engelse versie van 2017) voor degenen die fans zijn.

 

Bron: ING.nl 

Nog meer mogelijkheden om geld bij te verdienen?

Dan kan je nog kijken naar thuiswerkzaamheden, hoe je passieve inkomens kunt genereren of naar investeringsmogelijkheden waarin je tijd of geld kunt investeren. Cryptocurrency zoals bitcoin, ethereum, lithium enzovoorts zijn ook investeringsmogelijkheden.

Je kunt ook een evaluator of mystery shopper worden bij International service check door winkels te bezoeken en je mening over te geven. Je kan je ook aanmelden om als proefpersoon geld te verdienen.

Als je mijn boek ‘Voel je vrij, vind je weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid‘ leest, geef ik mee meer dan 100 manieren om geld te kunnen verdienen vanuit een passief inkomen.

Rijk worden op de beurs? Het begint met Beleggen voor Dummies!

Heb je ook tips? Deel ze met ons en reageer op dit artikel! Scroll hiervoor helemaal naar onderen.

 

Ik heb een financieel doel maar…

Als je een doel of droom hebt die je graag wilt volgen maar je financiën het niet toelaten, heb je de neiging om op te geven. Want, ja, hoe moet je aan het geld komen? Je kunt natuurlijk opgeven en verder leven zonder je doelen te realiseren… of alle zeilen bijzetten om het toch te bereiken. Net als ik heb gedaan. Want ik was van mening dat financiën niet in de weg mochten komen te staan van mijn dromen en doelen.

Want ik weet als geen ander dat het niet makkelijk is om genoeg in jezelf en je dromen te geloven wanneer bovenstaande zich afspeelt. Maar inmiddels heb ik kunnen ervaren –  en vele van mijn klanten ook – dat het mogelijk is om aan je financiën en dromen tegelijkertijd te werken en dat het meer dan de moeite waard is om de eerste stap te maken!

Daarom, als je motivatie of hulp zoekt, help ik je daar graag mee.

 

Kan je inspiratie goed gebruiken?

Volg mijn persoonlijke Youtube kanaal ‘Onafhankelijkerworden – Voel je vrij’! Daarop stel ik me kwetsbaar, praat ik over mijn eigen angsten, tegenslagen, overwinningen, geef ik tips, advies en ook inzicht in mijn activiteiten, als voorbeeld. Want mijn doel is om mensen net als jou te inspireren.

 

Hieronder vind je een aantal hulpmiddelen. Doe er je voordeel mee.

 

Mijn  boek ‘Voel je vrij’ lezen?

Boek Voel je vrij

     Klik op de foto om jouw persoonlijke boek ‘Voel je vrij’ te bestellen!

In mijn boek reik ik je middelen aan om je te helpen aan je toekomst te werken en je eigen pad te bewandelen naar een succesvoller leven!

Mijn boek is een handleiding naar meer financiële vrijheid met als uiteindelijke doel dat je je ‘Dromen kunt volgen of najagen’.

Bestel het dan hier! Je kunt mij ook volgen op Facebook  of Instagram.

Eerst een voorproefje van mijn boek ontvangen?

Schrijf je hieronder in voor mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan een voorproefje van mijn boek! Je kunt je te allen tijde weer uitschrijven na ontvangst.

Belangrijk: als je geen mail van mij ontvangt, check dan je ‘Reclame/Promotions’ tab of je spamfolder!

 

Zou je extra inspiratie goed kunnen gebruiken?

Naast mijn vlog, heb ik samengewerkt aan het ontwikkelen van het Youtube kanaal Financiële Vrijheid TV . Daarop zijn er verhalen van mensen die, ondanks tegenslagen, hun dromen volgen.

Samen met mijn dochter Katlyne – 14 jaar – heb ik de website International Women On A Mission gelanceerd. Daarop vind je verhalen van vrouwen die, ondanks hun omgeving, gezondheid, moederschap of angst, hun dromen zijn gaan volgen.

 

Werken aan je financiële onafhankelijkheid met een stok achter de deur?

Heb je al genoeg inspiratie gehad uit verschillende bronnen maar is er nog steeds iets dat in de weg staat?

Voel je je klaar voor om de volgende stappen op weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid te maken, maar durf je het niet alleen? Weet je precies wat je wilt maar weet je niet hoe je het moet aanpakken en zou je graag een professionele coach naar je idee willen laten kijken? Vind je het nog steeds eng om de eerste stap te maken omdat je financiën niet op orde zijn of je niet kunnen helpen? Vraag dan een Strategiegesprek aan, zodat we kunnen bekijken hoe ik jou kan helpen met het verwezenlijken van je dromen.

Tijdens dit gesprek gaan we CONCREET samen kijken naar je dromen, ze definiëren en een begin maken aan het stellen van je doelen, op een manier dat bij jou past.

Jouw investering: een Strategiegesprek met mij kost €157,- ex. BTW. We brengen samen maximum 2 intensieve uren door – telefonisch, per Skype of met een persoonlijke real-life afspraak in Almere – en werken we samen aan een plan van actie. Aan het eind van dit gesprek weet jij waar je naar moet kijken en de eerste stappen die je kan maken om je dromen na te jagen.

Belangrijk: als je geen mail van mij ontvangt, check dan je ‘Reclame/Promotions’ tab of je spamfolder!

 

Scroll naar beneden om mijn webshop te bezoeken!

 

 

 

Over de auteur

Ketty Lollia administrator

2 Reacties tot nu toe

Oriel AustinGeplaatst op2:06 pm - nov 11, 2018

Beleggen zonder kennis zou u alleen in onherstelbare verliezen laten belanden en zou u uiteindelijk het vertrouwen in een markt doen verliezen die nog in de beginfase van groei is. Het is verstandig een specialist in handen te nemen zodat u minder zorgen hoeft te maken over uw investeringen.

    Ketty LolliaGeplaatst op5:33 pm - nov 18, 2018

    Hi Oriel,
    Ik ben absoluut mee eens: een specialist in handen nemen, is het verstandigst. Dat schreef ik ook in mijn boek. Een specialist geeft in korte tijd kennis door waar een beginner meerdere dagen over doet om erachter te komen, lezen en begrijpen, zonder daadwerkelijk de fijne kneepjes van het vak te beheersen. Dat ziet men ook terug bij ondernemers die vaker kiezen voor opleidingen dan begeleidingen. Dat is een keuze dat een ieder maakt.
    Daarom schreef ik ook in mijn boek dat het belangrijk is alleen geld te investeren dat je écht kan missen… en het liefst in verschillende potjes, ongeacht hoeveel je beschikbaar hebt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.